top of page

KOOR&STEM : ZANGERSWEEKEND - RENAISSANCE EXPLORATIES

KOOR&STEM : ZANGERSWEEKEND - RENAISSANCE EXPLORATIES

KOOR&STEM:


Tijdens dit zangersweekend waan je je een 16de eeuwse zanger. Met je middeleeuws koorboek in de hand leert Paul Van Nevel je de geheimen van de oude notatie en de muziek die er in verborgen ligt. De vier repetitiedagen sluit je in schoonheid af met een toonmoment.


Paul Van Nevel is artistiek leider van het Huelgas Ensemble en staat gekend als pionier en boegbeeld van de Europese polyfonie van de 12de tot 16de eeuw. Zijn bronnenkennis en muzikale ervaring maken hem jouw ideale gids doorheen het ‘Landschap van de polyfonisten’ (het gelijknamige boek van zijn hand kwam uit in 2018). Het weekend is bedoeld voor gevorderde zangers in beperkte bezetting die zich zelfstandig kunnen voorbereiden en gedurende een volledig weekend onder leiding van een expert willen werken aan gespecialiseerd repertoire.


Je krijgt de partituren (transcripties) vooraf  om je te kunnen voorbereiden en op 20 januari komen we samen voor een voorbereidende sessie. Tijdens het weekend zelf worden tutti repetities afgewisseld met partijrepetities, stemcoaching en stemesthetiek, tekstanalyse en uitspraak van het oud-Latijn en oud-Frans en toelichting bij de historische achtergrond van de composities.


Inschrijven kan tot 7 oktober. We bezorgen de partituren vooraf zodat iedereen zijn partij kan instuderen. Op 20 januari komen we een eerste keer samen om kennis te maken met de bezetting, de notatie en de muziek.


Meer informatie over het weekend vind je op de website van Koor&Stem: www.koorenstem.be

bottom of page