Pinksterfestival 2021

!!! AANDACHT !!! 
PINKSTERFESTIVAL 2021 uitgesteld naar 2022

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

 

Beste Festivalganger,

Het valt ons moeilijk mee te delen, maar alle omstandigheden hebben ons verplicht om het Huelgas pinksterfestival 2021  van Talant uit te stellen tot het Pinksterweekend van 2022.

Gezien het feit dat de kracht van het Covid-19 virus de hele culturele sector heeft platgelegd,  en  een “normale” situatie tegen de festivaldata (21-22-23 mei 2021) zelfs voor de grootste optimisten ondenkbaar is geworden (verbod voor reizen, quarantaine verplichtingen, afstand houden tijdens concerten etc…) stonden  de gemeente Talant en het Huelgas ensemble  voor een geval van heirkracht geplaatst.  De enige mogelijkheid was om het festival uit te stellen tot 2022.

Noteer dus alvast de nieuwe data van het Pinksterfestival 2022 :

vrijdag 3 juni – zaterdag 4 juni – zondag 5 juni 2022

Het zal een festival zonder weerga worden, met recent ontdekt repertoire en een aantal verrassingen, zoals het betaamt voor het Talantfestival !  

Houd U gezond, zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten in 2022 tijdens een Covidvrij festival !

Paul Van Nevel

 

Tickets

U vindt hier binnenkort een link voor de ticketverkoop.

 • 1. Programma (PDF)
 • 2. Filosofie van het festival (PDF)
 • 3. Praktische informatie (PDF)
 • Uw steun is cruciaal !

  Het Huelgas Ensemble heeft geen eigen financiële middelen om de kosten die het festival met zich meebrengt, te dekken. Wij zijn dus op zoek naar enkele milde donateurs, mecenassen en structurele sponsors vanuit het bedrijfsleven die dit belangrijk cultureel evenement willen steunen.

  Souvenirs Talant 2019

  7 - 8 - 9 juni 2019
  Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
  Artistieke leiding: Paul Van Nevel 

  Tijdens het Pinksterweekend van 2019 werd een lang gekoesterde droom waargemaakt : het Huelgas Ensemble organiseerde voor de eerste maal zijn eigen festival.  En het werd meteen een absolute revelatie in het dicht bevolkte festivallandschap : voor het eerst vond een festival plaats gewijd aan één ensemble met een exclusief repertoire.

  Het concept slaagde over de hele lijn : drie dagen lang konden de bezoekers zich laven aan ongekende vocale polyfonie en aan de perfecte uitvoeringen in de magische laat-romaanse kerk van het verstilde dorp Talant.

  Centraal stonden de drie grote avondconcerten die kort maar verhelderend van commentaar werden voorzien door Paul Van Nevel zelf, en waarin een aantal verrassende experimenten werden uitgevoerd. Daarnaast vonden twee magische nachtconcerten plaats, lezingen over de Bourgondische renaissance, een orgelconcert en een initiatie in de renaissance danskunst.

  Last but not least werd er tijdens de driedaagse in de festivalbar "Chez Josquin" een wisselwerking gesmeed tussen het internationaal bont gekleurde publiek en de uitvoerders. De bijval van deze levendige discussies werd bewezen door de talrijke reacties die het ensemble na het festival mocht ontvangen.

  Dit festival werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële en mentale steun van de Heer en Mevrouw Bart en Hilde De Moor - Devoghel.

 • Programmaboekje (PDF)
 • Bekijk video "Sfeerbeelden Talant 2019" (Klara - beeld Mark Janssens, montage Tom Brewaeys)
  • Foto's Luk Van Eeckhout