top of page

Steun ons

2022-4 Pawel Stelmach_Gdansk 02.jpg

We verdedigen een bijzonder repertoire, de polyfonie van de middeleeuwen en de renaissance, omdat we overtuigd zijn van de hoge kwaliteit en de kracht van ontelbare vroege werken. Wij zijn pioniers in dit repertoire op de klassieke concertpodia en zelfs na meer dan 50 jaar is slechts een klein deel van de schatten opgegraven. We zorgen ervoor dat ons muzikaal erfgoed niet verloren gaat en houden het levendig. In een chaotische wereld bieden onze concerten de ervaring van verbondenheid met een harmonische ordening van de muziek uit de middeleeuwen en de renaissance. We maken samen ontdekkingsreizen in adembenemende polyfone constructies, eenvoudige schoonheid en nostalgische melancholie.

UW STEUN

Voor onze concerten, ons opzoekingswerk naar onbekend repertoire, onze opnames en niet in het minst ons eigen Pinksterfestival heeft het Huelgas Ensemble middelen nodig. U kan ons helpen om dit werk op het hoogste niveau en met het grootst mogelijk engagement te kunnen waarmaken. 

 

Uw bijdrage zorgt er voor dat we de polyfone muziek van de middeleeuwen en de renaissance wereldwijd kenbaar kunnen maken, dat we intense concert ervaringen kunnen realiseren én dat muziek uit het verleden weer te horen is. U zorgt er dus mee voor dat ons muzikaal erfgoed weer levendig te beleven valt. En daarvoor danken we u al bij voorbaat.

Doe een schenking

U kunt ook rechtstreeks een gift overmaken aan:

Huelgas Ensemble 

BNP PARIBAS/FORTIS

IBAN: BE36 0012 4596 3481 

BIC: GEBABEBB

 

Mededeling: “GIFT HUELGAS ENSEMBLE van (uw naam + uw e-mailadres)”. 

Voor giften vanaf € 40,00 ontvangt u een attest voor fiscale vrijstelling. Gelieve ons voor een fiscaal attest uw naam, adres en rijksregisternummer door te mailen:

office@huelgasensemble.be

 

Grote giften (vanaf 1.000,-) zullen we graag op onze website tonen. Als u wenst dat uw naam en/of bedrijf als weldoener op onze website vermeld wordt, neem dan a.u.b. contact met ons op: office@huelgasensemble.be.

2022-4 Pawel Stelmach_Gdansk 01.jpg

Huelgas Ensemble is en wereldwijd ambassadeur voor het Franco-Vlaamse muzikale erfgoed. We zijn een boegbeeld en inspiratiebron ook voor nieuwe ensembles. 

Huelgas staat voor innovatie en verrassing. We blijven onbekende meesterwerken naar het podium brengen en we begeesteren ons publiek met nieuwe invalshoeken en innovatieve presentatievormen als alternatief voor klassieke concertpodia.

We presenteren eerlijke en pure muzikale ervaringen. We hebben respect voor het repertoire en zijn eerlijk tegenover ons publiek. We combineren traditie met creativiteit en brengen geschiedenis tot leven in unieke en intieme concertbelevingen. 

We zijn het enige ensemble ter wereld dat kan terugblikken op zoveel ervaring met dit repertoire. Huelgas beschikt over een uniek archief, dat voortdurend wordt uitgebreid. Decennialang toegewijd onderzoek door onze artistiek leider Paul Van Nevel, die door de internationale pers vaak wordt vergeleken met 'Hercule Poirot’, vormt de basis voor onze presentaties waarmee we onze kennis en ontdekkingen delen met het publiek.

Kwaliteit staat bij Huelgas centraal. Onze musici zijn door ons geselecteerde, internationale topspecialisten in ons repertoire. De interpretatie van het Huelgas Ensemble is dooraderd met een gedegen kennis van de esthetische opvattingen van de muziek- en zangpraktijk van de middeleeuwen en de renaissance. Het resultaat zijn concerten en opnames van een bijna onaardse schoonheid.

De drie pilaren van ons werk zijn: concerten – opnamen – onderzoek

Al meer dan 50 jaar voert Huelgas onder de leiding van Paul Van Nevel wereldwijd repertoire uit van het muzikale Europese erfgoed voor een enthousiast internationaal publiek. Dankzij talloze transcripties uit oude manuscripten en nieuwe ontdekkingen kan Huelgas putten uit een uniek archief.

Met meer dan 1000 concerten en meer dan 120 cd-opnames, talloze radio-uitzendingen en filmopnames van vocale en instrumentale werken van de 12e tot de 17e eeuw is Huelgas wereldwijd toonaangevend in de herontdekking van de polyfonie. Het Huelgas Ensemble trad op in alle internationale grote muziekcentra en -festivals, en won tal van internationale prijzen.

Huelgas krijgt veel aandacht van de internationale pers, die de spontane levendigheid en de buitengewone helderheid looft waarmee het Huelgas Ensemble zijn repertoire brengt en voortdurend nieuwe artistieke normen stelt.

Huelgas is het eerste ensemble dat zijn eigen festival heeft gecreëerd met uitsluitend eigen repertoire en uitvoerders. Hierdoor ontstaat een unieke ruimte voor experimenten en voor intensieve dialoog met het publiek. Op het Pinksterfestival wordt het publiek intens betrokken in de programmatie, in de diverse concertvormen en in de discussies tussen uitvoerders en kritische toehoorders.

Weldoeners grote giften

 

2023

Vic baron Swerts

Frederik Vandermarliere

Bernard Siau

Ann Steenbrugghe + Mark Vandecruys 

Guy Vande Vyvere

Omphalos Muziek: Theo en Marian Schuurman

 

2022

Professor Herman baron Daems

Professor Bart De Moor + Hilde Devoghel

Vic baron Swerts

Frederik Vandermarliere

Bernard Siau

Ann Steenbrugghe + Mark Vandecruys

KU Leuven Research & Development

Fund+ Leuven

 

2020

Piet baron Van Waeyenberge

 

2019

Professor Bart De Moor + Hilde Devoghel

bottom of page